(घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की,) गढ़वाली सदाबहार गीत हैं (ghughuti ghurunn lagi myara maith ki,) gadhwali sadabahar geet hain
गढ़वाली सदाबहार गीत ( घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की,)
घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की, गढ़वाली सांग लिरिक्स :
घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की, एक विरह गीत है। जिसमे एक कन्या ससुराल में अपने मायके को याद कर रही है।
“घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की, बौड़ी-बौड़ी ऐगै ऋतु,ऋतु चैत की …
घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की, बौड़ी-बौड़ी ऐगै ऋतु,ऋतु चैत की, ऋतु,ऋतु चैत की…..
डांणी कांठ्यूं को ह्यूं, गौली गै होलो, म्यारा मैता को बौण, मौली गै होलो ।
डांणी कांठ्यूं को ह्यूं, गौली गै होलो, म्यारा मैता को बौण, मौली गै होलो ।।
चाकुला घोलू छोड़ि उड़णा ह्वाला, चाकुला घोलू छोड़ी उड़णा ह्वाला
बैठुला मेतुड़ा कु, पैटणा ह्वाला ।
घुघूती घुरूंण लगी हो… ….
घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की बौड़ी-बौड़ी ऐगै ऋतु,ऋतु चैत की, ऋतु, ऋतु चैत की …….
डाण्यूं खिलणा होला बुरसी का फूल, पाख्यूं हैंसणी होली फ्योली मुल-मुल ।
डाण्यूं खिलणा होला बुरसी का फूल, पाख्यूं हैंसणी होली फ्योली मुल-मुल ।।
कुलारी फुल-पाति लैकि दैल्यूं- दैल्यूं जाला, कुलारी फुल-पाति लेकी, दैल्यूं- दैल्यूं जाला ।
दगड़्या भग्यान थड़या-चौंफला लगाला।।
घुघूती घुरूंण लगी हो…
घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की बौड़ी-बौड़ी ऐगै ऋतु,ऋतु चैत की, ऋतु, ऋतु चैत की।।
तिबरि मां बैठ्या ह्वाला बाबाजी उदास, बाटु हैनी होली मांजी लागी होली सास ।
तिबरि मां बैठ्या ह्वाला बाबाजी उदास, बाटु हैनी होली मांजी लागी होली सास ।।
कब म्यारा मैती औजी दिसा भैटि आला, कब म्यारा मैती औजी, दिसा भैटि आला
कब म्यारा भै-बैंणों की राजि-खुशि ल्याला।
घुघूती घुरूंण लगी हो…
घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की बौड़ी-बौड़ी ऐगै ऋतु ,ऋतु चैत की, ऋतु, ऋतु चैत की ।
ऋतु, ऋतु चैत की, ऋतु, ऋतु चैत की ऋतु, ऋतु चैत की ऋतु, ऋतु चैत की…
- (ओटूवा वेलेणा ओटूवा बेलेणा ,) गढ़वाली सदाबहार गीत हैं (otuva velena otuva belena ,) gadhwali sadabahar geet hain
- गढ़वाली सदाबहार गीत (मेरी सुरमा सरेला सुरमा एजई ,) gadhwali sadabahar geet (meri surma sarela surma age ,)
- गढ़वाली गीत जो सदाबहार हैं (दादू मि पर्वतु को वासी) garhwali geet jo sadabahar hain (dadu mi parvatu ko vasi)
- (घुघूती घुरूंण लगी म्यारा मैत की,) गढ़वाली सदाबहार गीत हैं (ghughuti ghurunn lagi myara maith ki,) gadhwali sadabahar geet hain
- ( हे दर्जी दिदा मैकू तू अंगडी बणे दे,) गढ़वाली गीत जो सदाबहार हैं ( he darji dida maiku tu angadi bane de,) garhwali geet jo sadabahar hain
- चैता की चैतवाल, गढ़वाली गीत लिरिक्स (गढ़वाली सदाबहार गीत) chaita ki chaitwal, garhwali geet lyrics (gadhwali sadabahar geet)
- गाडो गुलाबंद गुलबंद को नगीना, ( गढ़वाली गीत जो सदाबहार हैं ) gado gulaband gulband ko nagina, ( garhwali geet jo sadabahar hain )
- गढ़वाली सदाबहार गीत ( दगडया तेरा बाना, लाठ्याला तेरा खातिर) gadhwali sadabahar geet ( dagadaya tera bana, lathyala tera khatir)
टिप्पणियाँ
एक टिप्पणी भेजें